COBLO. Bouwen doe je zo! | Gratis verzending binnen Nederland | Wordt binnen 3 dagen verzonden

COBLO voor School

Naast enorm leuk is COBLO ook erg leerzaam, educatief speelgoed. Samen met een leerkracht basisonderwijs hebben wij educatieve opdrachten samengesteld om kinderen op een leuke en inspirerende manier te ontwikkelen op het gebied van cijfers, letters en meer. Als kinderen spelenderwijs mogen ontdekken en leren, gaat de ontwikkeling sneller en dieper. De natuurlijke ontwikkelkracht van kinderen is enorm.  

Voor het assortiment speciaal ontwikkeld voor school, neem hier een kijkje. 

Opdracht 1: fijne motoriek ontwikkelen met COBLO  

De beste manier voor kinderen om fijne motoriek te ontwikkelen en kracht in hun vingers en handen op te bouwen, is door bepaalde bewegingen te oefenen. Door kinderen met COBLO hun eigen fantasieën te laten bouwen, maar ook door alleen al twee stenen aan elkaar te klikken, leren kinderen het magnetische speelgoed te manipuleren en ontwikkelen ze hun fijne motoriek.

magnetich speelgoed goed voor de motoriek

Opdracht 2: het leren van vormen met COBLO

In deze opdracht gebruiken kinderen de verschillende COBLO vormen; het vierkant en de driehoek. Begin met het leren van de namen van deze twee vormen. Vervolgens kan je de kinderen zelf de volgende vormen (zeshoek en rechthoek) laten bouwen of je kan ze voorbouwen en de kinderen ze laten benoemen. 

COBLO is educatief speelgoed, waarmee verschillende opdrachten gedaan kunnen worden, waardoor kinderen spelenderwijs leren.

Opdracht 3: het leren van kleuren met COBLO 

Deze opdracht kan aangepast worden naar de leeftijd van de kinderen. In het begin van groep 1 kunnen de primaire kleuren 'rood, geel en blauw' gebruikt worden. Bij oudere kinderen kunnen daar oranje, groen en paars aan toegevoegd worden. Bij de opdracht kun je kinderen zelf de kleuren laten benoemen of je kan als leraar / ouder een kleur opnoemen en het kind wijst de juiste kleur aan. Ook het sorteren van de kleuren kan hierbij een leuke opdracht zijn. Laat de kinderen stapeltjes van dezelfde kleur maken. 

Leer de kleuren met de magnetische bouwblokken van COBLO. COBLO is educatief, duurzaam speelgoed.

Opdracht 4: Het leren van letters met COBLO 

Bij deze opdracht gebruiken de kinderen de Coblo Activiteitenkaarten en kunnen zij letters nabouwen. Door ze nauwkeurig na te bouwen, zullen kinderen beter onthouden wat de vorm van een specifieke letter is. 

Met plezier leren met behulp van de magnetische bouwblokken van COBLO. Schijf je naam met de COBLO blokken.Educatief speelgoed waarmee je letters kan schrijven met magnetische blokken.Schrijf woorden met magnetische bouwblokken waardoor kinderen spelenderwijs leren.

Opdracht 5: Het leren van tellen en rekenen met COBLO

Je kan deze opdracht op veel verschillende manieren uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld alle vierkante stenen gebruiken en de kinderen stapeltjes van 10 laten maken. Terwijl ze deze stapeltjes maken, tellen ze de stenen. Vervolgens hebben ze verschillende stapels van 10 en kun je ze de stapeltjes op laten tellen of vermenigvuldigen. Een andere opdracht kan zijn om 2 stenen op te laten tellen bij 2 andere stenen. De rekensommen die je met COBLO kan maken zijn eindeloos.

Sommen maken met magnetisch speelgoed. COBLO is educatief speelgoed waarmee kinderen spelenderwijs leren.

Opdracht 6: Het herkennen van patronen met COBLO

Bij deze opdracht gebruiken we de 8 kleuren vierkante stenen. Je kan hierbij een begin maken en vraag de kinderen of ze iets opvalt en / of dat ze een patroon herkennen. Leg ze uit wat patronen zijn en vraag ze om het patroon af te maken of om zelf een patroon te creëren.

Leer patronen met magnetisch speelgoed. Educatief speelgoed om spelenderwijs mee te leren.

Opdracht 7: Ontdek de kubus met COBLO 

Bij deze opdracht kun je kinderen makkelijk laten zien hoe een kubus wordt gebouwd en wat 3D betekent. Leg uit wat een kubus is, bouw deze voor en laat hen een eigen kubus bouwen. Hoe meer stenen je gebruikt hoe groter de kubus zal worden. 

Opdracht 8: Het leren van splitsen met COBLO

Op jonge leeftijd is het belangrijk dat kinderen leren splitsen om zo makkelijk te leren rekenen. COBLO kan het begrip van splitsen visueel maken. Geef de kinderen bijvoorbeeld 9 COBLO stenen en vraag ze om er 3 weg te leggen. Kinderen zien op deze wijze makkelijk wat er overblijft en wat dus 9-3 is. Op deze manier wordt rekenen makkelijker en leuker. 

Splitsen is een belangrijk onderdeel op school. Maak dit makkelijker en leuker met magnetische bouwblokken.

Opdracht 9: Het leren van breuken met COBLO

Kinderen spelenderwijs en visueel uitleggen hoe het principe van breuken werkt, helpt hen te begrijpen dat breukdelen allemaal gelijke delen zijn van een groter geheel. Dit maakt het makkelijker voor de kinderen om later meer ingewikkelde breuksommen te begrijpen. Bij deze opdracht kun je een groot vierkant maken van 4 stenen of een taartvorm met meerdere stenen. Laat de kinderen zien dat het samenvoegen van de 4 losse stenen een nieuwe vorm creëert, namelijk een groter vierkant. Laat hen zien dat wanneer je er 1 steen uithaalt, het grote vierkant niet meer compleet is. Op deze wijze kun je de opdracht uitvoeren voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen kun je een stapje verder gaan naar het delen van de 4 losse stenen en de breuktermen (een half, een derde, een vierde) introduceren. 

Breuken leren met magnetisch speelgoed. Perfect voor kinderen om het leren leuker te maken.

Opdracht 10: het leren van voorzetsels met COBLO

Bij deze opdracht bouw je een kubus van de vierkante stenen. Vervolgens plaats je een driehoek steen op verschillende posities om de kinderen de volgende voorzetsels te leren: 

  • Voor
  • Achter 
  • Naast 
  • in 
  • op
  • Boven
  • Onder

Bonus Opdracht: Ontdek de kracht van magneten met COBLO  

Kinderen zullen hier ontdekken wat een magneet is en wat het doet. Gebruik hierbij COBLO stenen, paperclips en papier en laat kinderen ervaren dat een paperclip wel wordt aangetrokken door de COBLO steen en het papier niet. Leg hen hierbij uit hoe dit kan. 

Waarom kiezen voor 'COBLO voor school'?

Naast het educatieve karakter is COBLO een kwalitatief merk. Veiligheid staat bij ons op nummer 1. Onze blokken zijn gemaakt van duurzaam, veilig materiaal, bestaande uit ABS plastic (net als Lego® / Duplo®). Alle producten van COBLO zijn CE gecertificeerd en voldoen aan de strenge Europese wet- en regelgeving. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. COBLO heeft als missie kinderen spelenderwijs te laten leren. Voor meer informatie over COBLO voor School, informeer hier. 

Voor het assortiment speciaal ontwikkeld voor school, kijk bij onze producten

COBLO. Leren doe je zo!